2018-ųjų rezultatai: „Moller Baltic Import“ augino rekordiniai automobilių pardavimai Baltijos šalyse

2018-ųjų rezultatai: „Moller Baltic Import“ augino rekordiniai automobilių pardavimai Baltijos šalyse

2018-ieji tapo dar vienais sėkmingais metais „Audi“ platintojui Lietuvoje ir Latvijoje bei „Volkswagen“ platintojui Baltijos šalyse „Moller Import Baltic“ (MBI). Pardavusi 11 994 naujus „Audi“, „Volkswagen“ keleivinius ir komercinius automobilius, įmonė savo pardavimus išaugino 20% ir pasiekė 272 mln. EUR apyvartą (+17%). Pernai visi trys prekės ženklai – „Volkswagen“ keleiviniai automobiliai, „Volkswagen“ komerciniai automobiliai ir „Audi“ – pasiekė puikių rezultatų dėl kokybiško klientų aptarnavimo ir plačios produktų gamos.

2019-aisiais MBI savo dėmesį toliau skirs produktų gamai, elektrifikacijai, atstovybių tinklo plėtrai, klientų patirčių tobulinimui ir naujiems produktams, pavyzdžiui, „Volkswagen“ ir „Audi“ lizingui. Jau dabar kas ketvirtas automobilis perkamas pasinaudojant šia finansavimo paslauga.

Nuo 2018-ųjų spalio dauguma automobilių pristatomi tiesioginiu keltu iš Travemundės uosto Vokietijoje į Liepoją Latvijoje. Naujasis maršrutas leidžia vienu keltu pristatyti iki 300 automobilių, o tai gerina veiklos efektyvumą.

2018-ieji buvo dar vieni rekordiniai metai „Volkswagen“ gamintojui. Pasaulyje parduota net 6,2 mln. jo automobilių, o Baltijos šalyse pardavimai pasiekė 7 719 arba 10,4% daugiau nei praėjusiais metais. Lietuvoje parduota 9% daugiau „Volkswagen“ automobilių – 3 196, o užimama naujų automobilių rinkos dalis pasiekė 9,9%. Baltijos šalių lyderiai – „Golf“, „Tiguan“ ir „Passat“ – sudarė net 78% pardavimų. 2018-aisiais „Volkswagen“ įsitvirtino visureigių segmente, rinkai pasiūlydama keturis modelius. Pernai kas trečias parduotas „Volkswagen“ automobilis buvo visureigis, o bendrai jų pardavimai augo 45%. Be to, pirmą kartą istorijoje visureigis – „Tiguan“ – buvo antras pagal populiarumą „Volkswagen“ modelis Baltijos šalyse.

2019-aisiais „Volkswagen“ koncentruosis į visureigių segmento plėtrą, atstovybių tinklo didinimą ir produktų gamos išplėtimą elektromobiliais su „ID.“ modeliu. Šį pavasarį „Volkswagen“ pradės ilgai lauktus išankstinius pirmojo „ID.“ elektromobilių šeimos modelio užsakymus. Šis modelis pagamintas pasitelkiant unikalią modulinę MEB platformą, kuri leidžia pasiūlyti masėms prieinamus elektromobilius. Taip pat bus pristatyti du nauji modeliai – „T-Cross“ visureigis pavasarį ir atnaujintas „Passat“ trečiąjį šių metų ketvirtį.

„Audi“ 2018-aisiais iš viso pardavė 1,81 mln. automobilių – 3,5% mažiau nei 2017-aisiais. 20 naujų modelių ir naujoji WLTP bandymų metodika lėmė trumpalaikį pardavimų kritimą Europoje – -13,6% palyginus su 2017-aisiais. Pernai Lietuvoje parduoti 457 nauji „Audi“ automobiliai, kurie gamintojui užtikrino 20,1% premium klasės automobilių rinkos dalį. Pernai populiariausi „Audi“ modeliai buvo Q7, Q5 ir A6, kurie sudarė 58% visų pardavimų.

2019-aisiais „Audi“ rinkai pasiūlys net 20 naujų inovatyvių modelių. Naujasis Q3 jau pasiekė Lietuvą, o progresyvusis „Audi A1 Sportback“ pasirodys netrukus. Viena laukiamiausių metų naujienų, elektrinis „Audi e-tron“, Lietuvos keliuose pasirodys jau pavasarį. Atnaujinti „Audi A4“ ir „Audi Q7“ modeliai Lietuvą pasieks kiek vėliau, o naujų „Audi Q3“ ir „Audi A1“ versijų laukiama metų pabaigoje.

2018-aisiais „Volkswagen commercial vehicles“ (LCV) demonstravo puikius rezultatus ir Baltijos šalyse užėmė 16,7% rinkos (+2,4 proc. punkto augimas). „Volkswagen“ LCV Lietuvoje pernai užėmė rinkos lyderio poziciją – buvo parduoti 1 193 (+57%) automobiliai. Užimama rinkos dalis išaugo iki 21,7%, net 5,4 proc. punkto daugiau nei 2017-aisiais. Puikius rezultatus lėmė laimėti viešųjų pirkimų konkursai, pavyzdžiui, Greitosios medicinos pagalbos automobiliams Lietuvoje ir Latvijoje.

2019-ieji komerciniams automobiliams taps elektrifikacijos metais. Rinkai bus pristatyti pirmieji „e-Crafter“ modeliai, kuriais prekės ženklas siekia pademonstruoti didelį komercinių elektromobilių potencialą. Ateinančius tris mėnesius „Volkswagen“ LCV kartu su kurjerių tarnyba DPD demonstruos, kaip „e-Crafter“ gali paversti siuntų pristatymą miestuose draugiškesniu gamtai ir efektyvesniu. 2019-aisiais „Volkswagen“ LCV taip pat pristatys „Amarok Hunter“ ir atnaujintą „T6“.

Apie „Moller Baltic Import“:

„Møller Baltic Import SE“ 100 proc. priklauso kompanijai „Møller Mobility Group AS“ (anksčiau žinomai kaip „Møller Group“). Bendrovė yra „Audi“ atstovė Latvijoje ir Lietuvoje, taip pat „Volkswagen“ atstovė Baltijos šalyse.

„Møller Mobility Group AS“ yra motininė visos grupės kompanija, turinti daugiau negu 4300 darbuotojų Norvegijoje, Švedijoje ir Baltijos šalyse. „Møller Mobility Group“, kurios bendra apyvarta siekia daugiau negu 26 milijardus Norvegijos kronų, yra viena iš pirmaujančių automobilių kompanijų Šiaurės Europoje. Grupės veikla apima „Volkswagen“, „Audi“, „Skoda“, „Seat“ ir „Volkswagen“ komercinių transporto priemonių importą, pardavimus ir finansus.

Pranešimą paskelbė: Sonata Židlinskaitė, UAB „Fabula ir partneriai”