Mitais apipintos mikrobangų krosnelės: ekspertai aiškina, kodėl jos turi būti kiekvienuose namuose
|Daugelį metų žmonės klausosi įvairių istorijų apie mikrobangų krosneles, tapatindami jas su greito ir todėl nesveiko maisto ruošimu. Laikui bėgant ir technologijoms tobulėjant mikrobangų krosnelės tapo vienu iš dažniausiai naudojamų buitinių prietaisų. Jau seniai jos ne tik pašildo ir atitirpina maistą, bet ir tampa rimtu pagalbininku gaminant patiekalus. „LG Electronics“ atskleidžia dažniausiai pasitaikančius mitus bei svarbiausius mikrobangų krosnelių pranašumus.
Labiausiai paplitę mitai apie mikrobangų krosneles
Dažniausias sklindantis mitas apie mikrobangų krosneles yra elektromagnetinės spinduliuotės poveikis žmogaus sveikatai. Žinoma, šios bangos galėtų paveikti žmones, tačiau jas dengia mikrobangų krosnelės korpusas ir specialus apsauginis stiklas.
Taip pat klaidinga manyti, kad magnetinė spinduliuotė kaupiasi mikrobangų krosnelėje pagamintame ar pašildytame maiste. Iš tiesų taip nėra – visa elektromagnetinė spinduliuotė lieka krosnelėje, o ją išjungus spinduliuotė taip greitai išnyksta, kad jos neįmanoma pasiekti net tada, kai išjungę mikrobangų krosnelę atidarote dureles.
Maistinės medžiagos suyra veikiamos karščio, kad ir kur tai būtų – mikrobangų krosnelėje, įprastoje orkaitėje ar keptuvėje. Tačiau mikrobangų krosnelėje maistas gaminamas trumpiau, todėl jame geriau išsaugomi vitaminai ir kitos maistinės medžiagos, kurios kaitinamos suyra.
Penki mikrobangų krosnelių pranašumai
- Patogus ir tolygus šildymas. Orkaitėje arba keptuvėje ruošiamą maistą reikia nuolat vartyti ar maišyti, o mikrobangų krosnelėje patiekalus galima ne tik tolygiai pašildyti ar atitirpinti, bet ir pagaminti, nes joje veikia išmanioji inverterio technologija ir temperatūros reguliavimo funkcija. Svarbu ir tai, kad mikrobangų krosnelėje sumažėja rizika sudeginti maistą.
- Greitas ir tolygus atšildymas. Tie laikai, kai šaldytą mėsą reikėdavo išimti iš šaldiklio iš vakaro ir laukti daugybę valandų, kol ji atšils, jau praėjo. Mikrobangų krosnelės turi greito, tolygaus ir konkrečiam produktui pritaikyto atitirpinimo funkciją, kurią galima pritaikyti pagal produkto rūšį – ar tai būtų šaldyta mėsa ar vaisiai.
- Lengvesnis valymas. Kitaip nei orkaitę ar keptuvę mikrobangų krosnelės vidų pakanka išvalyti tik keliais judesiais. Be to, keli mikrobangų krosnelių modeliai turi antibakterinę dangą „EasyClean™“, pašalinančią iki 99,99 proc. prie paviršiaus prilipusių kenksmingų bakterijų.
- Mikrobangų krosnelę gali naudoti ir vaikai. Mikrobangų krosnelė neįkaista ir joje nėra atviros liepsnos, todėl ją gali naudoti ir vaikai. Tik jiems iš anksto reiktų paaiškinti, kaip ja tinkamai naudotis.
- Greitas ir sveikas maistas?
Mikrobangų krosnelėje gaminamas maistas nesikeičia, todėl jis nėra kenksmingas, o kaip tik atvirkščiai – yra sveikas, nes galima riebalų naudoti labai mažai arba išvis nenaudoti. Be to, mikrobangų krosnelėje pagamintame maiste yra daugiau vitaminų ir vertingų maistinių medžiagų nei tradiciniame maiste. Pavyzdžiui, gaminant aliejuje paruoštus patiekalus susidaro kancerogeninių medžiagų, kurios, vartojamos ilgą laiką, gali pakenkti žmogaus organizmui.
Naudodami mikrobangų krosneles, skirtas sveikiems patiekalams kepti, galite pasigaminti ne tik sveikų, bet ir skanių patiekalų. Pavyzdžiui, mikrobangų krosnelėse, kuriose įdiegta „Healthy Fry“ funkcija, reikalingų riebalų kiekis sumažėja iki 72 proc., o „Healthy Roasting“ funkcija leidžia sumažinti riebalų kiekį patiekale iki 72 gramų.
Pranešimą paskelbė: Eglė Rudytė, UAB „Fabula ir partneriai”